Logo vierklank.nl
Cruijff heeft voor 'Sliding' model gestaan. De figuren in de sculptuur verbeelden beide de legendarische voetbaltechniek van Johan Cruijff. De sculptuur werd opgedragen aan pater William B. Wasson, directeur van het weeshuis en stichter van de weeshuis organisatie NPH (Nuestros Pequeños Hermanos, vert.: onze kleine broertjes en zusjes). Aan de vooravond van het wereldkampioenschap voetbal is 'Sliding' tijdens een live-TV uitzending geveild in Mexico-stad in 1986. Dit was tijdens de overzichtstentoonstelling in Galerie Arvil in de eerder genoemde stad. De opbrengst, omgerekend een half miljoen euro, kwam ten goede aan het weeshuis. Tevens heeft dit beeld tentoongesteld gestaan tijdens de expositie van Frenk van der Linden in museum De Fundatie in Zwolle in 2017.
Cruijff heeft voor 'Sliding' model gestaan. De figuren in de sculptuur verbeelden beide de legendarische voetbaltechniek van Johan Cruijff. De sculptuur werd opgedragen aan pater William B. Wasson, directeur van het weeshuis en stichter van de weeshuis organisatie NPH (Nuestros Pequeños Hermanos, vert.: onze kleine broertjes en zusjes). Aan de vooravond van het wereldkampioenschap voetbal is 'Sliding' tijdens een live-TV uitzending geveild in Mexico-stad in 1986. Dit was tijdens de overzichtstentoonstelling in Galerie Arvil in de eerder genoemde stad. De opbrengst, omgerekend een half miljoen euro, kwam ten goede aan het weeshuis. Tevens heeft dit beeld tentoongesteld gestaan tijdens de expositie van Frenk van der Linden in museum De Fundatie in Zwolle in 2017. (Foto: Picasa)

Prachtige beelden in en van Beeldentuin

Landgoed Beerschoten is heel het jaar prachtig, vooral om te wandelen (op afstand natuurlijk) in coronatijd. Om al te veel drukte te vermijden zijn daarom voor het autoverkeer parkeerplaatsen afgesloten. Wandelend of met de fiets daarnaar toe is echter wel toegestaan.

Afgelopen dagen wandelende ik richting het paviljoen Beerschoten. Achter het paviljoen ligt de beeldentuin van de Biltse kunstenaar Jits Bakker. De rododendrons in de tuin lijken dit jaar extra uitbundig te bloeien als ‘compensatie’ van de natuur in deze coronatijd. Daardoor tonen de (bronzen) beelden nog mooier dan andere jaren.

Met veel plezier maakte ik daarom deze serie foto's (tijdens ochtend- en avondzon); wellicht doen we er nog meer mensen een plezier mee.         (Piet van Trigt)

Meer berichten