Logo vierklank.nl
Het Thomashuis.sleepte de 2e prijs in de wacht.
Het Thomashuis.sleepte de 2e prijs in de wacht. (Foto: )

Raamwedstrijd koningsdag

Op Koningsdag waren er in Maartensdijk niet alleen een hele hoop vlaggen te zien, maar ook feestelijk versierde ramen. Er waren veel reacties op de raamwedstrijd: veel mailtjes met de prachtigste ramen in rood wit blauw en oranje kwamen er binnen. Er werd gekleurd, geknutseld, versierd en gehandletterd. Het was nog een hele kluif voor de jury om de winnaars uit te kiezen.

De eerste prijs gaat naar familie van Ginkel, waar dochter Femke niet één, maar twee keer het raam versierde. Zowel met koningsdag als met Bevrijdingsdag. De duidelijke boodschap met én ‘Woningsdag’ en ‘Nederland viert dit samen’ sprak de jury erg aan naast het frisse en feestelijke kleurgebruik. Het zorgde voor de juiste sfeer voor beide dagen. 

De tweede prijs gaat naar het Thomashuis, waar ze fanatiek aan het knutselen sloegen. Het straalt echt uit hoe het moest dit jaar, thuis, maar toch feestelijk met z’n allen. De oranje huisjes voor koningsdag, de vlag voor Bevrijdingsdag, en dan de bewoners in feestkleren in het midden laten zien dat zij ondanks dat ze thuis bleven toch echt feest hebben gevierd.

De kinderprijs gaat naar Senna Kolenberg. Senna heeft echt het Oranje Boven in deze raamversiering verwerkt. De kleuren van de Nederlandse vlag, de koning en het bevrijdingsvuur. Het brengt de glimlach van koningsdag en Bevrijdingsdag op ons gezicht. 

De prijswinnaars hebben allemaal, op afstand, hun prijs ontvangen. De pakketten werden gesponsord door Boeketterie Klokker, Jumbo Jelle Farenhorst, Bakkerij Bos, Slagerij Zweistra, Drogisterij van Rossum, Primera Maartensdijk, Cafetaria Peet en Boekhandel van den Berg.          (Alberta Paardenkooper)

Meer berichten