Logo vierklank.nl
Actie voor nieuwe speel- en ontmoetingsplek aan de Lindelaan
Actie voor nieuwe speel- en ontmoetingsplek aan de Lindelaan (Foto: )

Actie voor nieuwe speel- en ontmoetingsplek aan de Lindelaan

door Henk van de Bunt

Eén centrale plek om kinderen te laten spelen en elkaar te ontmoeten in de Bilthovense wijk de Leijen. Met dit doel wil een bewonerscomité samen met Wijkraad De Leijen de speeltuin aan de Lindelaan een nieuw gezicht geven en dé ontmoetingsplek voor de Leijen worden.

Het bewonerscomité bestaat uit zes jonge gezinnen, allen wonend rond de speeltuin. Samen zijn zij nu zo’n anderhalf jaar bezig dit plan te realiseren. Ondertussen is het plan een volgende fase ingegaan en zijn de bewoners bezig met het ontwerp en het rondkrijgen van de financiering met als doel begin 2021 de speeltuin te hebben gerenoveerd.

Ontwerp
Woordvoerder Wolf Hijlkema vertelt: ‘Ik zag deze week in De Vierklank het bericht over de Bongerdlaan - grappig genoeg zijn wij dus samen met ongeveer hetzelfde bezig. Bij ons is het ontwerp al af. Met de input van bewoners heeft het bewonerscomité een speeltoestellenfabrikant in de arm genomen om een geheel nieuw ontwerp te maken. Wensen voor een duurzame, uitdagende speeltuin voor kinderen van alle leeftijden hebben hierbij als belangrijkste uitgangspunt gediend. Zo komt er een groot klimtoestel voor oudere kinderen, een zandspeeltoestel, een vogelnestschommel, een klimheuvel met glijbaan voor de kleintjes en diverse kleine speeltoestellen. Alle paden worden toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Ook een jeu de boules baan is onderdeel van het ontwerp, zodat het daadwerkelijk een ontmoetingsplek voor jong én oud kan worden. Naast dit alles komt er natuurlijk ook mooie beplanting en hekjes voor de veiligheid.’.

Lokale inzamelactie
De gemeente steunt het plan van harte en heeft al 10.000 euro toegezegd. Hijlkema hierover: ‘Maar dat is helaas niet genoeg; in totaal verwachten de bewoners ongeveer het tienvoudige van dit bedrag nodig te hebben. Op dit moment zijn wij daarom ook druk bezig met het werven van fondsen. Maar daar blijft het niet bij;: de hulp van de buurt wordt ook ingeschakeld. Via een speciale geldinzamelactie wordt buurt- en dorpsgenoten gevraagd om een kleine donatie te doen in de hoop zo het doel sneller te behalen’.

Steentje
Dorpsbewoners kunnen letterlijk een steentje bijdragen door aan de inzamelactie te doneren via http://www.speeltuinlindelaan.nl. Hier is ook meer informatie over de plannen te vinden. Geïnteresseerden kunnen de voortgang volgen via de Facebookpagina van het bewonerscomité: speeltuinlindelaan. Hijlkema tenslotte: ‘Naast bewoners wordt ook lokale bedrijven gevraagd om een financiële bijdrage. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een volledig speeltoestel te sponsoren. Het bewonerscomité zorgt voor een mooie vermelding van de bedrijfsnaam in de speeltuin en in verdere communicatie. Geïnteresseerde ondernemers kunnen voor meer informatie contact opnemen met de bewoners via info@speeltuinlindelaan.nl’.

Meer berichten