Binnenkort mag er weer gezwommen worden in Brandenburg.
Binnenkort mag er weer gezwommen worden in Brandenburg.

Zwembad Brandenburg binnenkort weer open

Algemeen

Woensdag 6 mei werd bekend dat de zwembaden vanaf maandag 11 mei weer open mogen. De medewerkers van zwembad Brandenburg in De Bilt zijn hard bezig met de voorbereidingen.

Annalies van Zoeren, locatiemanager, is erg blij dat het zwembad binnenkort weer in gebruik genomen kan worden maar er dient nog heel wat geregeld te worden voor het zo ver is: ‘Vrijdag 8 mei is het protocol van de zwembadbranche gepubliceerd, waarin de maatregelen en voorwaarden staan waaraan zwembaden moeten voldoen bij de heropening. Dat is onze richtlijn en daar zijn we nu druk mee in de weer’. 

Gezondheid
De medewerkers van zwembad Brandenburg zijn blij dat ze weer open mogen. Annalies: ‘We kijken ernaar uit om alle gasten weer in goede gezondheid te verwelkomen. Wel is er tijd nodig om op te starten en plannen te maken zodat we alle gasten op een veilige en verantwoorde manier kunnen ontvangen in ons zwembad. Achter de schermen zijn wij druk bezig met het opstellen van die plannen, die we deze week voorleggen aan de gemeente voor goedkeuring om te mogen opstarten’.

Huisregels
Ook wordt er gewerkt aan aanpassingen in de routing van zwembad Brandenburg en het opstellen van aanvullende huisregels. ‘We kunnen nog niet zeggen welke dag we weer opengaan. Zodra wij dit weten, informeren we onze vaste gasten via e-mail’. Voor actuele informatie zie www.zwembadbrandenburg.nl

[door Kees Diepeveen]