Ruth Nagel is dankbaar dat het zo goed mag gaan.
Ruth Nagel is dankbaar dat het zo goed mag gaan.

Ondernemen in coronatijd

Algemeen

Vink Witgoed blijft positief

door Dirk Steenaart

Het gaat goed met Vink Witgoed. De Westbroekse ondernemer en middenstander van het jaar Ruth Nagel is ondanks de crisis positief gestemd.

Het zijn, ondanks de crisis, goede weken voor Vink Witgoed. Ruth Nagel heeft twee eerste hele goede maanden achter de rug. Dat heeft hem extra geholpen in de huidige situatie. Op het moment dat de minister-president aankondigde dat we in een intelligente lockdown gingen, was Ruth dan ook niet negatief gestemd. De medewerkers van Vink Witgoed hebben werkzaamheden op kunnen pakken die eerder waren blijven liggen. Al heel gauw zag hij, dat het stabiliseerde. Financieel gezien is het dus voor Vink Witgoed gelukkig goed te behappen.

Verkoop

Tijdens deze crisis zijn vooral vrieskasten en vrieskisten de deur uit gegaan. Vanwege het hamsteren kwamen mensen plek te kort. Vandaar de grote vraag ernaar. De online-spelers brengen het alleen nog maar tot de voordeur. Maar mensen willen toch graag dat het geïnstalleerd wordt. Volgens Ruth Nagel ziet hij toch dat mensen nu weer meer vertrouwen op de kleinere bedrijven. Vink Witgoed komt namelijk wel binnen om te installeren. In de winkel moeten mensen wel hun handen desinfecteren. Er staat een paal met ontsmettingsmiddel. Mensen houden er goed rekening mee. 

Personeel

Omdat de omzet niet terugzakt kan Ruth zijn personeel ook blijven uitbetalen. Ook heeft hij geen personeel hoeven te ontslaan. Het team blijft zich scherp houden, wanneer ze naar binnen moeten bij klanten. Er wordt nadrukkelijk gevraagd om genoeg afstand te houden als ze bezig zijn om het product te installeren. Voorlopig houdt iedereen zich er aan. Overigens zijn bij enkele consumenten leveringen wel uitgesteld, aangezien klanten aangaven dat hun man of vrouw coronaverschijnselen had of de symptomen ervan. Het personeel kan het goed volhouden. Er is iets meer rust in het werk gekomen. In de maanden januari en februari was het zó druk, ‘We moesten echt met z’n allen vol aan de bak’. Ruth Nagel is erg tevreden over hoe ze het als team samen doen deze periode. 

Toekomst

Het is voor Ruth lastig om in de toekomst te kijken. Hij kan en durft geen voorspelling te doen voor over vijf jaar. Ruth geeft aan ‘Ik ben niet iemand die een mega toko wil neerzetten. Mijn missie is om een zaak te runnen waar iedereen tevreden is zowel mijn personeel als de klanten. Al zou hij ook de anderhalve meter samenleving niet heel positief vinden. 'Mensen willen toch van heel dichtbij kunnen zien hoe dit knopje werkt of dat knopje. Maar als die anderhalve meter samenleving blijft zal Vink Witgoed hier een oplossing voor moeten vinden.