Logo vierklank.nl
Foto:

Wie kweekt de grootste zonnebloem

De werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk is opnieuw een actie begonnen. Na een geslaagde natuurexcursie met kinderen, waarbij door hen ook nestkasten voor koolmezen geadopteerd werden, is de werkgroep nu een wedstrijd met zonnebloemen gestart. 

Welk kind kweekt de hoogste Reuzenzonnebloem van Maartensdijk? Dat is het motto van de actie, waarvoor kinderen of gezinnen zich in kunnen schrijven. ‘Al kort nadat de actie openbaar werd gemaakt via onder andere de scholen en Facebook, stroomden de mails met aanmeldingen binnen. Ontzettend leuk, dat enthousiasme’, zegt Nathalie Verveld, lid van de werkgroep en bedenker van deze wedstrijd. 

De werkgroep, die zich bezig houdt met het vergroten van de biodiversiteit in Maartensdijk, wil uiteindelijk een prijs uitreiken aan de verzorgertjes van de drie hoogste zonnebloemen in Maartensdijk. Nathalie: ‘De aanschaf van de zaden wordt gesponsord door Boeketterie Klokker van het Maertensplein. Daar zijn we erg dankbaar voor. Voor de bekostiging van de prijzen zijn we nog op zoek naar sponsors’. 

Wil je meedoen met deze wedstrijd? Stuur een mail met je naam, adres en leeftijd naar natuurlijkmaartensdijk@outlook.com 

Meer berichten