Afbeelding

Koningsdag 2020 wordt ‘Woningsdag’

Algemeen

In navolging van de landelijke maatregelen om het Corona-virus te bestrijden, heeft ook het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven met veel teleurstelling de activiteiten op en rond Koningsdag moeten cancelen. Uiteraard hopen zij dat één en ander verplaatst kan worden, maar het eventueel later vieren van festiviteiten is moeilijk vast te leggen is. 

Stichting Oranjecomité De Bilt-Bilthoven stelt voor om er met elkaar (hetgeen in deze tijd een iets andere invulling heeft dan normaal), toch een feest van te maken op Koningsdag. In de gemeente De Bilt zal het Oranjecomité op Koningsdag een aantal ouderen verrassen met een presentje; op een feestelijke (en muzikale) manier m.m.v. een draaiorgel.

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft hiernaast een programma in elkaar gezet en steunt een aantal initiatieven, waar iedereen in Nederland aan mee kan doen. Wie zelf een Corona-vriendelijk initiatief of activiteit op de planning in onze gemeente op Koningsdag heeft wordt verzocht dat de organisatie te laten weten via info@oranjecomite-debilt-bilthoven.nl. Wellicht kan dat dan worden gepubliceerd en kunnen andere inwoners van de gemeente hier hun voordeel mee doen en een zelfde activiteit organiseren. 

Het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven roept iedereen op om mee te doen aan deze ‘Nationale Toost’ en gezellig (op een Corona-vriendelijke manier) met elkaar te proosten om 16.00 uur. Voor het Landelijk programma van De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen op 27 april kunt u terecht op www.oranjebond.nl.