Afbeelding

Geen Lentemarkt door Corona

Algemeen

Ook de jaarlijkse Lentemarkt bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk kan in 2020 vanwege de coronaperikelen geen doorgang vinden. Door een cadeauactie met een hortensiakweker aan te gaan kan mogelijk toch nog wat geld worden ingezameld voor de Maartensdijkse stichting HCR (hulp door christenen in Roemenië).

Hortensia’s zijn wintergroene en bladverliezende struiken en klimstruiken, waaronder een enkele boom; bij elkaar gaat het om bijna 100 soorten. Hortensia’s kunnen zowel binnen als buiten worden gezet en zijn leuk om zelf te kopen, leuk om te geven voor Moederdag of aan een familielid/naaste die nu wel een bloemetje kan gebruiken. 

De van goede kwaliteit zijnde hortensia’s komen vers en rechtstreeks van de kweker. De pot-maat is 14 cm, de hoogte ca. 30-40 cm en de kleuren zijn rood, roze, blauw of wit. Eventueel bestelde hortensia’s worden gratis thuis bezorgd of kunnen worden afgehaald bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Dorpsweg 85 te Maartensdijk) op vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei; alles en alleen contactloos. Bestellen kan per e-mail naar hcrmaartensdijk@live.nl met uw naam en adres. Ook betaling kan contactloos; alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer men iemand wil verrassen met een hortensia wordt deze binnen de gemeente De Bilt op vrijdag 8 of zaterdag 9 mei voor een kleine meerprijs met een kaartje met (uw) naam erop bezorgd.