Dat wil ik ‘effe’ kwijt

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Oorzaak - Gevolg

Hoeveel gekke-koeien-ziektes, vogelgriep, varkenspest en Q-koorts moeten wij, mensen, nog meemaken, voordat wij ons af gaan vragen of de manier waarop wij dieren houden en met dieren omgaan, ons en de dieren niet ziek maken? 

Graag wijzen veel mensen naar China waar het allemaal begon, en vergeten dat in Nederland aan Q-koorts lijden of als gevolg daarvan zijn overleden, de honderden die er chronische ziektes aan overgehouden hebben, de bv 50.000 gezonde, zieke en drachtige geiten die we gedood hebben om het allemaal netjes ‘op te lossen’.

Laten we van onze politici eisen, dat niet marktwerking, om alles zo goedkoop mogelijk te produceren, maar kwaliteit van leven en dus de bescherming van de gezondheid van mens en dier, voorop staat. De prijs van verloren levensjaren als gevolg van pandemieën is te hoog.

Eén ding laat deze Corona ons nu zien, wij zijn met elkaar verbonden, als één iemand ziek wordt kunnen we allemaal ziek worden, we zijn één mensheid. Veel mensen wereldwijd worden bewust en eisen mondiale oplossingen voor armoedebestrijding, een schone planeet en welzijn voor iedereen i.p.v. materiële welvaart voor de 1 procent!

De Coronacrisis laat zien dat oorlog voeren nutteloos is en veel geld kost, de werkelijke vijand van de mens is ziekte, honger en de klimaatcrisis.

Het hoopvolle is, dat we dit kunnen oplossen daar de mensen van goede wil in de meerderheid zijn, nu nog deze wil tot uitdrukking brengen, en rechtvaardigheid in praktijk brengen, zonder rechtvaardig geen welzijn en dus geen Vrede.

Marijke op ten Noort, Bilthoven