Er zijn al veel kaarten onderweg.
Er zijn al veel kaarten onderweg.

Leden Crealief maken kaarten voor alleenstaanden

Algemeen

Vanuit alle hoeken en gaten in de samenleving komt steeds meer hulp voor alleenstaanden, burgers die te maken hebben met isolatie wegens het Coronavirus. Ook de dames van Crealief zijn druk in de weer met het maken van kaarten om alleenstaanden een hart onder de riem te steken.

door Walter Eijndhoven

Hoe fijn is het een gezellig kaartje te krijgen van een vriend of vriendin die je al heel lang niet hebt gezien of gesproken. Dat vinden de leden van Crealief nu ook. ‘Al wekenlang horen wij dat iedereen moet binnenblijven om het Coronavirus op deze manier te kunnen verslaan’, vertelt Caroline van Rees, één van de leden van Crealief. ‘Niet alleen ontstaat eenzaamheid onder bewoners van de verpleegtehuizen die hun geliefden niet meer mogen zien, maar ook alleenstaanden voelen de eenzaamheid meer en meer’.

Groepsapp

Om de eenzaamheid onder de Biltse bevolking terug te dringen, begon Crealief een actie. Van Rees: ‘Via onze groepsapp ontstonden allerlei ideeën. Eén van die ideeën was leuke kaarten versturen naar eenzame mensen. Via Mens Bilt zijn er inmiddels 100 op weg. En natuurlijk kan iedereen iemand opgeven. Je vader/ moeder, een familielid, een buurvrouw of iemand in de wijk. Via een oproep maken onze leden een kaart, bijvoorbeeld in de vorm van een hart. De betekenis hiervan is “een hart onder de riem steken”, maar ook plakken wij gedroogde bloemen op een kaart’.

Wie graag iemand een hart onder de riem wil steken, kan dit laten weten via de Facebook-pagina van Club Crealief Bilthoven of via Clubcrealief@gmail.com