Fairtrade: juist in tijden van Corona!
Logo vierklank.nl
Fairtrade Gemeente De Bilt
Fairtrade Gemeente De Bilt

Fairtrade: juist in tijden van Corona!

De werkgroep Fairtrade De Bilt roept alle inwoners van de gemeente op om juist in deze moeilijke periode bewust boodschappen te doen. Nu iedereen gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het belangrijk het daar gezellig te maken met een kopje koffie of een glaasje wijn, een stukje chocolade en een bosje bloemen op tafel. Die kun je ook bezorgen bij ouderen die niet de deur uit kunnen. 

En dan is in de winkel een fairtrade product een goede keuze om zo steun te geven aan de producenten in ontwikkelingslanden waar het coronavirus een nog veel grotere bedreiging vormt dan in Nederland.

Bewust boodschappen doen betekent volgens de werkgroep ook, dat mensen alleen kopen wat ze direct nodig hebben. Voorraden zijn er genoeg, ook van fairtrade producten, maar alleen als we alles eerlijk verdelen. 

Zorg

Er is terecht de zorg dat wie nu al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, het hardst getroffen zal worden door deze periode van sociale isolatie en economische vertraging. Dat geldt in Nederland, maar dat geldt nog veel sterker in landen waar de gezondheidszorg een stuk minder goed is georganiseerd. Als consument kan men eraan bijdragen om de gevolgen van coronavirus tenminste enigszins te verzachten.

Meer berichten