Logo vierklank.nl
Nathalie en Luca luisteren en kijken online naar een verhaal van MamaLokaal.
Nathalie en Luca luisteren en kijken online naar een verhaal van MamaLokaal. (Foto: )

MamaLokaal in tijden van beperking van sociale activiteiten

Nathalie Franken-van der Linden heeft zich, na een tip van het consultatiebureau, aangemeld bij MamaLokaal. Zij besprak de eenzaamheid van het jonge moederschap en de behoefte aan contact met gelijkgestemden. Zij woont met man en zoontje van ruim 2 jaar sinds 2 jaar in Maartensdijk, waardoor hun sociale netwerk nog heel pril was en zij nauwelijks andere ouders kende: ‘Door MamaLokaal kwam ik heel gemakkelijk in contact met ouders die dezelfde behoefte hadden’, vertelt Nathalie.

In de bibliotheek van Bilthoven, als vaste uitvalsbasis, vinden jonge ouders elke woensdagochtend een plek om even te landen. Daar kunnen ze samen met de kinderen luisteren tijdens het voorleeskwartiertje en andere leuke activiteiten beleven. Het is ook een fijne plek om tips over de opvoeding uit te wisselen en elkaar een luisterend oor te bieden.

Corona

Toen het Coronavirus in ons land kwam, werd het even spannend voor haar en andere ouders. Nathalie is dan ook heel blij dat, nu fysieke ontmoeting niet meer mogelijk is, er door MamaLokaal aan (groot-)ouders en kinderen alternatieven geboden worden om met elkaar contact te komen.

Zoom

Er wordt via Zoom (videobellen via internet) met elkaar gecommuniceerd. Dat gebeurt wekelijks vanuit de bibliotheek in Het Lichtruim. Nathalie noemt de verschillende activiteiten: Kinderen kunnen knutselen terwijl zij via Zoom contact met elkaar hebben.

  • Voorlezen, ook in het Arabisch, Spaans en Engels.
  • Kinderyoga. 
  • Een zgn. ‘kletspot gesprek’ met ouders, met de vraag: ‘hoe gaat het bij jou thuis?‘. 
  • Er wordt naar muziek geluisterd en gezongen. 
  • Binnenkort is er een avond alleen voor ouders met de coach van ‘Veerkracht voor je Kind’ om te bespreken hoe het thuis gaat. 

Luca

Nathalie vertelt verder: ‘Luca geniet volop van het online voorlezen, terwijl hij dan ook de andere kinderen kan zien’. Ook ik ben heel blij met de mogelijkheden die MamaLokaal ook nu nog biedt. Via de whatsappgroep van MamaLokaal Bilthoven, heb ik bijzondere contacten met andere moeders gelegd.’ Al deze initiatieven laten weer eens zien hoe inventief onze inwoners zijn om in deze tijd van isolement en eenzaamheid elkaar te bereiken. MamaLokaal wil hen daar graag in ondersteunen. (zie: debilt.ouderslokaal.nl) Met deze activiteiten probeert dit platform een alternatief te bieden in deze tijd van isolement.

(Frans Poot)

FP Luca op schoot.jpg

Nathalie en Luca luisteren en kijken online naar een verhaal van MamaLokaal.

Meer berichten