Logo vierklank.nl
Bewoners van Dijckstate werden donderdag aangenaam verrast.
Bewoners van Dijckstate werden donderdag aangenaam verrast. (Foto: )

Hartverwarmend hulpaanbod in Dijckstate

door Henk van de Bunt

Het leven voor de bewoners van Dijckstate in Maartensdijk is, na de uitbraak van de coronacrisis, drastisch veranderd. Sinds maandag 16 maart liggen alle activiteiten van Mens Maartensdijk, stil. Mens is wel telefonisch bereikbaar via 0346 214161.

Bewoonster Margreet van Baarsen-van Nederpelt stuurde foto’s en vertelt: ‘Bewoners ontmoeten elkaar niet meer bij de dagelijkse koffie. Andere activiteiten zoals biljarten, bridge, Engelse les, gym, kerkdiensten, klaverjassen, koersbal, samen breien, sjoelen, de Quiz & Zo, etc., liggen stil. Ook geen kindergeluiden meer tijdens de crea club voor kinderen tijdens de woensdagmiddagen’. 

Bij het gebruik van de liften moesten mensen toch even nadenken. ‘Beetje opschuiven, dan kunt u er nog net bij’. Nee dus. Afstand houden ook in de lift’. 

En toen… ‘s morgens 19 maart…

Uit alle brievenbussen staken bloemen met een kaartje. Een lust voor het oog! Enkele reacties: ‘Wat is dat leuk’, ‘wat prachtig’, ‘wat mooi’, ‘wie heeft dat gedaan?’ ‘Het zal je maar gebeuren; zomaar iemand die naar ons omziet en weet wie we zijn’. ‘Ontroerend’.

Wie

Zaterdagochtend zijn de laatste bloemen uit de brievenbussen gehaald en naar de bewoners gebracht, die ze nog niet hadden opgemerkt. Ook zij waren verrast. Rick en Josine van Rooijen-van Keulen en hun twee kleintjes worden heel erg bedankt namens alle bewoners; ‘Samen komen we er wel’. Rick en Josine vertellen: ‘Wij wilden de bewoners een hart onder de riem steken. Veel zijn er al op gevorderde leeftijd en kunnen best een steuntje in de rug gebruiken nu zij een beetje ‘geïsoleerd zijn’. Op het bijgevoegde kaartje vragen we hoe te kunnen helpen: een boodschap doen of een briefje op z’n tijd’. We hebben al een aantal reacties gehad en dus blijkt opnieuw, dat we er samen wel uit kunnen komen. Wellicht zijn er anderen, die om willen zien naar andere ouderen, die niet in Dijckstate wonen, maar bijv. in Tautenburg of gewoon naast je of om de hoek in je eigen straat’. 

Meer berichten