De waardebonnen zijn ingewisseld voor 876 pakken koffie.
De waardebonnen zijn ingewisseld voor 876 pakken koffie. Foto: Reyn Schuurman

DE-waardepuntenactie Lions geslaagd

Algemeen

Afgelopen december hebben Lionsclub Utrecht Kromme Rijn en Lionsclub Bilthoven 2000 een inzamelactie georganiseerd. In verschillende winkels in de gemeente De Bilt konden DE-waardepunten en vreemd en oud geld worden ingeleverd. 

In de afgelopen weken hebben de leden van beide Lionsclubs veel uren besteed aan het tellen van de ingezamelde punten; er zijn in De Bilt totaal 417.449 punten overhandigd aan de Voedselbank De Bilt. Deze waardebonnen zijn ingewisseld bij Douwe Egberts, die er 876 pakken koffie voor kon leveren. 

Voedselbank De Bilt is uiteraard erg blij met dit prachtige resultaat. Koffie in vacuümverpakking bederft niet snel en daarom is zo’n actie zeer welkom, omdat de Voedselbank hierdoor zijn afnemers weer langere tijd van koffie kan voorzien, hetgeen een welkome aanvulling is van hun voedselpakket.

Naast de koffiepunten is ook ruim 30 kilo oud en vreemd geld ontvangen. Hiermee kunnen circa 150 staaroperaties in derdewereldlanden worden uitgevoerd. Lionsclub Bilthoven 2000 en Lionsclub Utrecht Kromme Rijn danken iedereen die DE-waardepunten en/of oud en vreemd geld heeft gedoneerd.