De allereerste editie van Running De Bilt vond op zondag 2 april 2017  plaats. Toenmalig wethouder Ebbe Rost van Tonningen loste het startschot voor de kidsrun.
De allereerste editie van Running De Bilt vond op zondag 2 april 2017 plaats. Toenmalig wethouder Ebbe Rost van Tonningen loste het startschot voor de kidsrun. Foto: Henk van de Bunt

Running De Bilt 2020 gaat voorlopig niet door

Sport

De Organisatie Running De Bilt meldt dat zij, gezien de laatste richtlijnen van het RIVM, genoodzaakt zijn om de aankomende editie van Running De Bilt op 29 maart 2020 af te gelasten. 

Op donderdag 12 maart is door de overheid besloten dat alle evenementen met meer dan 100 deelnemers tot nader order geen doorgang mogen vinden. Tot het allerlaatste moment heeft de organisatie geprobeerd om dit loopevenement te organiseren, maar de veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers staat altijd op de eerste plek. 

Gevolgen

Op dit moment kan de organisatie de financiële gevolgen nog niet overzien. Running De Bilt heeft een groot aantal leveranciers waarvoor de kosten reeds zijn gemaakt. Er wordt bekeken of en op welke wijze ze de deelnemers tegemoet kunnen komen. En er wordt bekenen of het mogelijk is om het evenement later dit jaar te organiseren.