Wedstrijden bij SVM zijn afgelast, de trainingen gaan door.
Wedstrijden bij SVM zijn afgelast, de trainingen gaan door.

Bij SVM gaan trainingen gewoon door

Sport

‘Alle voetbalwedstrijden zijn deze maand afgelast vanwege het coronavirus’. Dat heeft de KNVB laten weten, direct nadat het kabinet strengere maatregelen aankondigde. 

Wel gaan de trainingen in teamverband bij SVM door. Deelname aan deze trainingen is voorlopig vrijblijvend waarbij de sporters dringend verzocht worden rekening te houden met de Corona-richtlijnen: ‘Ben je verkouden, hoest je of ben je niet fit, wees geen bikkel maar blijf lekker thuis’. Het paviljoen was zaterdag 14 maart vanaf 14.00 uur open. SVM zal wekelijks berichten over wel of niet openstelling van de kantine.

100

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen kondigde het kabinet donderdag aan dat (sport-)evenementen met meer dan honderd deelnemers c.q. toeschouwers geen doorgang kunnen vinden. De KNVB besloot daarop alle wedstrijden af te gelasten. De maatregel geldt voor de eredivisie, eerste divisie en het Nederlands elftal. Ook alle wedstrijden in het amateurvoetbal zijn tot 1 april afgelast. Nu het Coronavirus ook in Nederland is, krijgt de KNVB vaak de vraag of dit gevolgen heeft voor de wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal.

RIVM

De KNVB staat in nauw contact met het RIVM en de GGD en de ministeries, die met deze problematiek bezig zijn. Zij houden alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal nog meer raken, dan laten zij dat zo spoedig mogelijk weten. (Zie voor actuele informatie over het Coronavirus de website van het RIVM).

Maatregelen om besmetting/verspreiding van het virus te voorkomen:

  • Bij griep, maar ook bij verkoudheid of hoesten, zonder koorts thuis blijven.
  • Was je handen zo vaak mogelijk.
  • Men geeft geen handen meer en houdt 1 meter afstand, zeker wanneer men verkouden is.
  • Hoesten/niesen in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze in de prullenbak na gebruik.

(Majorie Overvoorde)