Femke van der Muuren wilde al van jongs af aan patissier worden. Hier presenteert zijn haar prijswinnende bonbon.
Femke van der Muuren wilde al van jongs af aan patissier worden. Hier presenteert zijn haar prijswinnende bonbon.

Wedstrijd lekkerste Bonbon

Algemeen

Femke van der Muuren is werkzaam als patissier bij Landwaart Culinair Maartensdijk. Zij heeft meegedaan aan de wedstrijd op de Bakkersbeurs ‘Lekkerste Bonbon van Nederland.’

door Henk van de Bunt

De vraag diende beantwoord te worden: ‘Wie maakt de lekkerste bonbon van Nederland, waarbij ook gelet zou worden op creativiteit in design en smaak. Femke moest 24 stuks gelijke bonbons maken, welke gevuld moesten zijn met minimaal 2 vullingen. De vullingen dienen te bestaan uit minimaal 2 verschillende texturen, zoals krokant of stukjes noot en daarna moest zij er twaalf presenteren aan de jury. 

Beschrijving

Zij diende daarbij een korte beschrijving van maximaal 40 woorden over de bonbon in te leveren, waarin o.a. de smaken die zij verwerkt had werden vermeld. De jury beoordeelde de bonbons op smaak, textuur, structuur, techniek, originaliteit en presentatie. Femke wist 422 punten te scoren; twee minder dan de nummer één, maar 36 meer dan de uiteindelijke nummer 3.

Uitbreiden

Bij Landwaart maken ze al bonbons en dat willen ze in de toekomst gaan uitbreiden. Het doel daarbij is minder suiker en minder vet maar meer smaak. Landwaart heeft met Femke dus wel kwaliteit in huis.