In de verdediging stond bij DOS niet alles op z’n plek.

Geen wedstrijdpunten voor DOS

Sport

Na twee weken zonder competitiewedstrijden stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen OWK uit Oostwold (Groningen) op het programma. Ondanks de 31 doelpunten, die DOS scoorde, wist het de winst niet binnen te slepen.

DOS wist hoe het OWK moest bestrijden en aanvallend verliep dat ook goed. De ruimtes die OWK laat, werden prima benut door de aanvallers van DOS. En ondanks de hoge score, werden lang niet alle kansen benut.

Het probleem lag vooral verdedigend, waar DOS niet consequent haar taken uitvoerde. Er werd te weinig druk op de schutters uitgeoefend, die zich daardoor erg comfortabel voelden. Toen DOS hen eenmaal in de flow had gebracht, was het een bijna onmogelijke taak dit nog weer te corrigeren. Zeker omdat halverwege de 1e helft binnen enkele minuten OWK van 6-7 naar 6-13 was uitgelopen. Halverwege de wedstrijd bedroeg het verschil 8 punten en was het duidelijk dat het een hele zware opgave voor DOS zou worden om in de tweede helft dit gat te dichten.

DOS kwam na rust dichterbij, maar kleiner dan vier doelpunten werd het verschil niet. OWK scoorde mee wanneer dat nodig was. DOS bleef tot het einde van de wedstrijd strijden voor een goede uitslag maar moest een 31-36 nederlaag incasseren.

DOS speelt volgende week tegen koploper Unitas (Harderwijk), dat zaterdag voor de eerste maal deze competitie verloor. De wedstrijd begint om 18.45 uur.