TZ verliest in tweede helft van koploper

Sport

Na twee weken rust trad Tweemaal Zes afgelopen zaterdag aan tegen koploper Pernix in Leiden. De opdracht was duidelijk: het spel vertragen zodat de tegenstander minder aanvallen zou krijgen. Voor TZ zelf was het zaak om het eigen gewenste spel te blijven spelen. De tactiek wierp in de eerste helft zijn vruchten af, maar Pernix wist in de tweede helft toch de bovenliggende partij te worden.

Dat er gespeeld moest worden tegen de koploper betekende niet dat er geen punten behaald konden worden in Leiden. De thuiswedstrijd werd weliswaar verloren, maar de resultaten in de poule zijn al eerder verrassend geweest. Er was een kans en met dit geloof startte TZ dan ook aan de wedstrijd. Gedurende de eerste helft wisten de bezoekers heel goed bij te blijven in de score. Ze lieten Pernix niet direct in hun ritme komen en wisten zelfs het voortouw te nemen tegen de rust aan. De stand bij het bezoek aan de kleedkamer was 11-13.

Na rust kwam Pernix beter in hun spel. TZ werd onrustiger en de controle, die zij uitvoerden over hun tegenstander in de eerste helft, was slecht terug te zien. De doelpunten vielen makkelijker aan Leidense zijde. Ze wisten effectiever te gaan spelen en kwamen onder de opgelegde druk vandaan. Waar het aantal doelpunten voor TZ vrijwel gelijk was aan de eerste helft, kon Pernix hun percentage verbeteren en besloten zij de wedstrijd met een stand van 25-20.

Volgende week wacht er voor Tweemaal Zes een zeer belangrijke wedstrijd tegen OVVO, waar zij de stand in de poule momenteel mee delen.  (Sterre Thijs)