Niet-bestaande Vogels spotten in Bilthoven

Algemeen

In de kelder van de Bilthovense Boekhandel (Julianalaan 1) zijn vanaf 7 maart ‘De Duitse Reiger en andere niet-bestaande Vogels van Europa’ te bewonderen. Het zijn werken uit de wondere vogelwereld van beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer. 

In Hooymeijers wondere vogelwereld draait alles om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid. Een wereld waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn en waar het motto geldt: ‘Het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’. 

Hooymeijer exposeert in KunstindeKelder diverse vogels uit zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’. De expositie wordt zaterdag 7 maart om 16.00 uur geopend door schrijver Willem Hendrik Gispen. Op 12 maart, 20:00 uur komt Hooymeijer zelf naar de Bilthovense Boekhandel. Tijdens zijn lezing vertelt hij over het karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid van de Duitse Reiger en andere niet-bestaande Vogels van Europa. Ook de bijbehorende ‘Volksvogelwijsheden’ komen uitgebreid aan bod. De expositie is gratis te bezoeken. Voor de lezing kan gereserveerd worden via info@bilthovenseboekhandel.nl.