Afbeelding

Feestelijke werkochtend in Van Boetzelaerpark

Algemeen

De 50ste werkochtend in het Van Boetzelaerpark werd op zaterdag in het parkhuisje gevierd met koffie en een taart. Namens het College van Burgemeester en Wethouders sprak gebiedsmakelaar Caro Hollebeek haar waardering uit voor de inzet van - en de samenwerking met de Vrienden van het Van Boetzelaerpark. Zij bood de Vrienden als attentie een mooi snoeimes aan.

De Vrienden zijn als Vereniging gestart en in juli 2007 opgericht. Sinds februari 2015 bestaan ze als Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark. Het doel van de Stichting is het park te onderhouden en zo mogelijk te verfraaien. In het verleden zijn met behulp van fondsen verschillende grote projecten uitgevoerd. Inmiddels is het parkhuisje gerenoveerd en ter plekke een vlonder gebouwd, de boomgaard aangelegd en een speelplek voor kinderen gerealiseerd.

Werkochtenden

De werkochtenden vinden iedere laatste zaterdag van de maand plaats. Dan steken gemiddeld 15 vrijwilligers de handen uit de mouwen. Tijdens de koffiepauze op die ochtenden in het parkhuisje is hun enthousiasme telkens weer merkbaar. 

Projecten

Ben Verwiel, voorzitter van de Vrienden, bedankte de gemeente voor de attentie. Ook was hij blij met de goede samenwerking met de gemeente. Tot slot stond hij stil bij de het komende project ‘Herinrichting van de entreepartij aan de Blauwkapelseweg’. In mei wordt dit project uitgevoerd en de feestelijke opening staat in juni gepland. Voor informatie over de Stichting en de projecten zie www.vriendenboetzelaerpark.nl. (Frans Poot)

Afbeelding