‘Schoppenvrouw’ in Theater Het Lichtruim
Logo vierklank.nl
Een performance over 5 legendarische vrouwen, gezongen en gespeeld door Ekatarina Levental. (foto Chris Koolmees)
Een performance over 5 legendarische vrouwen, gezongen en gespeeld door Ekatarina Levental. (foto Chris Koolmees) (Foto: Chris Koolmees)

‘Schoppenvrouw’ in Theater Het Lichtruim

Op zondag 8 maart om 20.00 uur speelt en zingt Ekatarina Levental de aangrijpende voorstelling ‘Schoppenvrouw’ in Theater Het Lichtruim. Begeleid door prachtige muziek vertelt zij het verhaal van haar oma en vier vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya.

‘Schoppenvrouw’ toont de kracht van deze legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van hun lot. En met succes. Maar het succes werd een legende die hen - opnieuw - gevangen hield. ‘Schoppenvrouw’ laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren. ‘Het is ook veel makkelijker om geaccepteerd te worden als legende dan als mens’, zei Maria Callas.

Theater Het Lichtruim is te vinden aan het Planetenplein 2 in Bilthoven. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.theaterhetlichtruim.nl.

Meer berichten