Logo vierklank.nl
Inanna Baelde Jansen (Het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt) leest uit Matilda van Roald Dahl.
Inanna Baelde Jansen (Het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt) leest uit Matilda van Roald Dahl. (Foto: )

Wie wordt voorleeskampioen in deze regio

Woensdagmiddag 4 maart vindt de Regionale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in Theater De Klinker bij bibliotheek Zeist, Markt 1. Tijdens een spannende ronde wordt bekend wie de beste voorlezer is uit de gemeenten Bunnik, De Bilt, Soest en Zeist. De kinderen lezen een zelfgekozen fragment voor uit hun favoriete kinderboek. 

De vijftien deelnemers, elf meisjes en vier jongens, zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorrondes, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de beste voorlezer van hun school uit de bus. Quintijn Berger (van de Theresiaschool Bilthoven) leest voor uit Rick Riodan - Percy Jackson en de Olympiërs: De bliksemdief. Zoey Pronk (van de Montessorischool Bilthoven) leest voor uit Ellen van Velzen -De kinderen van de eindeloze vlakte en Inanna Baelde Jansen (Het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt) uit Roald Dahl - Matilda
 De winnaar van deze ronde gaat door naar de Provinciale ronde van Utrecht op maandag 20 april in Theater ‘De Kom’ in Nieuwegein. De twaalf winnaars van de Provinciale Rondes treffen elkaar vervolgens op woensdag 27 mei 2020 in Tivoli Vredenburg, Utrecht voor de Landelijke Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2020.  (Lotte Brouwer)

Meer berichten