Logo vierklank.nl

Ouders Lokaal in De Bilt

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders, dat probeert met leuke activiteiten ouders met elkaar in verbinding te brengen en hen zo ervaringen te laten delen over het opvoeden van hun kinderen. De Bilt is hiermee één van de vier gemeenten in Nederland met dit initiatief.

We zijn meestal allemaal dol op onze kinderen. We brengen ze met liefde groot en steunen ze waar we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een uitdaging, een soort ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en ieder kind doorloopt fasen in zijn ontwikkeling en ouders staan vaak voor verrassingen. Daarom is het ook fijn en handig wanneer ouders ervaringen kunnen delen en inspiratie opdoen bij al die uitdagingen. Ouders Lokaal (h)erkent dit en wil met activiteiten ouders met elkaar in verbinding brengen en hen zo ervaringen te laten delen over het opvoeden van hun kinderen. 

Gewoon

Het doel is dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar over opvoeding te praten en ervaringen te delen. Door na te denken over waar ouders behoefte aan zouden kunnen hebben zijn er meerdere activiteiten gestart. Bijvoorbeeld een wekelijkse ontmoeting voor zwangeren en jonge moeders, workshops en lezingen over opvoeden, een maandelijkse ontmoetingsplek voor ouders om ongedwongen met elkaar te praten over hun ervaringen met het opvoeden van hun kind(eren). Ook is er een interactieve workshop over het opvoeden van tieners op 2 maart. Meer informatie of vragen op www.ouderslokaal.nl

Vrijwilligers

Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Lisette en Annie. Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om samen met Lisette en Annie het Mama Lokaal Bilthoven te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje info@ouderslokaal.nl. Er is ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Bilthoven. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van de activiteiten. Wie toegevoegd wil worden kan naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl mailen  (Frans Poot)

Meer berichten