Logo vierklank.nl
Fenna, Tess en Simone tonen trots het door hen gemaakte bloemwerk.
Fenna, Tess en Simone tonen trots het door hen gemaakte bloemwerk.

Aeres VMBO strijdt om Kampioenschap Bloemwerk

door Kees Diepeveen

Maandag 10 februari vond in de ontmoetingsruimte van het Aeres VMBO Maartensdijk de strijd plaats om het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents Bloemwerk. Samen met de leerlingen van het Wellant VMBO Amersfoort en Wellant VMBO Houten streden Fenna van Wettum, Tess Scharrenburg en Simone Kerkhof om het Provinciaal Kampioenschap.

Skills Talents omvat meerdere vakwedstrijden voor laatstejaars studenten voor het VMBO. Derde- en vierdejaars leerlingen krijgen door de wedstrijden een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. Voor het vak Bloemwerk doen dit leerjaar landelijk ongeveer 1000 creatieve leerlingen mee aan de wedstrijden. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De wedstrijd is gebaseerd op het profiel-vak Groen en op het keuze-vak Bloemwerk.

Bloem-bind-technieken

Tijdens de wedstrijd passen de leerlingen verschillende bloem-bind-technieken toe zoals een hand gebonden boeket en een gestoken bloemwerk. De jury die bestaat uit de docenten van de drie VMBO's die het profielvak Groen doceren. Belangrijke elementen in deze wedstrijd zijn gevoel voor kleur, compositie en techniek. Maar ook het samenwerken, een goede afwerking en het mooi inpakken wordt meegewogen in de beoordeling..

De leerlingen hebben hun uiterste best gedaan en creëerden prachtige bloemwerken. Uiteindelijk werden de prestaties van het Wellant VMBO Amersfoort door de jury als beste beoordeeld. Deze school gaat naar de nationale finale in Leeuwarden op 4 tot 6 maart. De leerlingen van Aeres VMBO Maartensdijk eindigden op de 3e plaats; een ervaring rijker.

Meer berichten