Ploggen voor een schone omgeving
Logo vierklank.nl
Ploggen: afval rapen en hardlopen tegelijk. Goed voor de conditie en het ruimt op
Ploggen: afval rapen en hardlopen tegelijk. Goed voor de conditie en het ruimt op

Ploggen voor een schone omgeving

Ploggen, een nieuwe hype uit Zweden, heeft de gemeente De Bilt bereikt:. Plogging staat voor een combinatie van joggen en 'plocka up', het Zweeds voor verzamelen. Kortom, afval oprapen terwijl je loopt.

Op 23 februari om 15.00 uur gaat Plog it Up De Bilt weer sportief zwerfafval opruimen. De afgelopen drie keer is er in totaal al 140 kg zwerfafval opgeruimd in Bilthoven/De Bilt en de deelnemers zijn achteraf razend enthousiast. Er worden heel veel verschillende en bijzonder items gevonden. Iedereen is welkom en kan op eigen tempo aan de slag. Alle benodigdheden voor het opruimen zijn aanwezig.

23 februari wordt aan de slag gegaan in de omgeving van Eetcafé van Miltenburg (Oude Brandenburgerweg 32, Bilthoven), waar achteraf thee/koffie en wat lekkers geserveerd wordt. Voor de hardlopers het advies: 'Kom een kwartiertje eerder voor de warming-up'. Inclusief napraten en koffie/thee duurt het ongeveer tot 16.30 uur. De deelnamekosten (5 euro) gaan volledig naar verse producten voor de Voedselbank De Bilt. Door mee te doen aan deze activiteit ben je sportief bezig, ruimt je de buurt op en wordt een goed doel gesteund. Voor meedoen of info: mail naar Anke Hazeleger: plogitupdebilt@gmail.com of anke.hazeleger@gmail.com of volg (haar) op social media: @plogitupdebilt.

Meer berichten