Logo vierklank.nl
Per 1 januari nam Huiting Uitvaartverzorging het bedrijf Adcura over: links Daniel van Utrecht en rechts Redolf Huiting.
Per 1 januari nam Huiting Uitvaartverzorging het bedrijf Adcura over: links Daniel van Utrecht en rechts Redolf Huiting.

Huiting Uitvaartverzorging neemt Adcura over

door Walter Eijndhoven

Sinds 2006 is Adcura Uitvaartzorg een begrip in Maartensdijk en wijde omgeving. Een onderneming, waarbij persoonlijke zorg, ruimte voor eigen ideeën en inbreng centraal staan, voor een echt persoonlijke uitvaart. Per 1 oktober 2019 ging Adcura over in andere handen, met een nieuwe eigenaar, maar eenzelfde opzet.

'In 2006 startte ik mijn uitvaartonderneming Adcura', vertelt Maartensdijker Daniel van Utrecht. 'Begaan met de overledene en nabestaanden, bood Adcura geen kant-en-klaar pakket, maar een persoonlijke uitvaart. Een uitvaart moet mooi zijn, met goede herinneringen aan de overledene. Daarom konden de nabestaanden altijd een persoonlijke noot toevoegen. De nabestaanden moeten met een goed gevoel op de dienst terugkijken, dat is voor mij professionaliteit'.

24/7

Nu, dertien jaar later is het tijd om het stokje over te dragen. Van Utrecht: 'Een eigen onderneming en zeker een uitvaartonderneming, waarbij je 24/7 beschikbaar moet zijn voor de nabestaanden, drukt zwaar op je privéleven. Daarbij ook op het gezin'. Van Utrecht ging op zoek naar een opvolger en vond deze in Redolf Huiting. Een ervaren uitvaartondernemer uit Zeist. Huiting: 'Ik ben opgegroeid in het uitvaartvak. Mijn ouders waren beide actief binnen een familiebedrijf. Op die manier ontwikkelde ik mijn liefde voor het vak al van kinds af aan. Op jonge leeftijd maakte ik het overlijden van mijn vader en zus mee, mede hierdoor weet ik van de rouw die een overlijden met zich meebrengt'. Na onder andere zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij TAP Uitvaartzorg, startte Huiting in 2018, samen met zijn vrouw, hun eigen bedrijf Huiting Uitvaartverzorging.

Opvolging

Adcura blijft de lokale uitvaartzorg in Maartensdijk en omstreken, waarbij de families een zelfde professionaliteit en betrokkenheid kunnen en mogen verwachten. Huiting: 'Tijdens de gesprekken kwamen wij erachter dat wij hetzelfde denken over ons vak, het er zijn voor de families en hen op een goede manier adviseren. Op de achtergrond aanwezig en op de voorgrond wanneer nodig'.

Meer berichten