Nova slaagt er niet in de voorsprong vol te houden.

Nova lijdt verlies tegen Mia

Sport

Afgelopen zaterdag stond voor de Nova-selectie Mia uit Amersfoort op het programma. Nova had goede hoop om de eerste punten te pakken. Het team van D2 liep met de spelers op en moedigden ze  de gehele wedstrijd hard aan.

Nova begon sterk aan de wedstrijd. Aan de inzet was te lezen dat ze iets goed wilden maken na het verlies in de vorige wedstrijd tegen Mia. Nova kwam gemakkelijk tot scoren, maar Mia sloot goed aan; het ging gelijk op. Het publiek werd getrakteerd op een spannende, strijdlustige eerste helft. De kleedkamers werden opgezocht bij de stand 15-15. In de rust werd benadrukt dat er met name verdedigend meer winst was te behalen. Aanvallend gezien moest de lijn van de eerste helft doorgetrokken worden.

Focus

In de tweede helft begon Nova niet gefocust, het leek alsof de strijdlust van de eerste helft in de kleedkamer was achtergelaten. Het lukte Mia daarentegen wel om een stabiele tweede helft te spelen, waardoor zij gestaag uitliepen. Met nog 10 minuten op de klok keek Nova tegen een achterstand van 21-26 aan. Er werd een time out aangevraagd en hoofdcoach Pascal Frank probeerde het team nog eenmaal op te peppen; 'Breng het spel terug naar zijn basis'. Helaas lukte de ploeg niet om de achterstand in te halen en de arbiter floot af bij een stand van 22-28.

Moed

De selectie kijkt met teleurgestelde blik terug op deze wedstrijddag. Ondanks de verliezen starten ze echter elke week weer vol goede moed aan een nieuwe wedstrijd; a.s. zaterdag wordt afgereisd naar Ermelo voor de wedstrijd tegen Dindoa.    (Stijn Paauw)