FC De Bilt verliest degradatiekraker

Sport

Op zaterdag 8 februari stond de degradatiekraker in de eerste klasse op het programma: vv Woudenberg - FC De Bilt. Deze twee ploegen hadden voorafgaand aan deze wedstrijd slechts acht punten verzameld en deelden daarmee de laatste plaats. Degene die aan het einde van het seizoen onderaan staat, degradeert rechtstreeks. De twee plaatsen daarboven geven recht op nacompetitie.

Op het natuurgrasveld in Woudenberg begonnen de ploegen aan hun degradatiekraker. Voor rust was FC De Bilt duidelijk de betere ploeg en wist het vier prima scoringskansen te creëren. Helaas bleef het 0-0.

Ook na de rust begon FC De Bilt als de betere ploeg, maar na een uur scoorde Woudenberg de 1-0. Ongeveer 10 minuten daarna scoorde Steven van den Berg de gelijkmaker en werd het spannend, wie hierna zou scoren, zou winnen. Woudenberg scoorde de 2-1 en vlak voor tijd ook de 3-1. Daarna was het 'accepteren van de rode lantaarn en de rug rechten', want volgende week komt Roda '46 op bezoek.