Nova kwam niet altijd tot de gewenste aanvallen.

Nova bezwijkt onder eigen druk

Sport

Net als vorige week reisde Nova zaterdag af naar Den Haag; ditmaal voor een wedstrijd tegen Die Haghe. Tijdens de training hadden de spelers een strijdplan bedacht dat in Den Haag uitgevoerd zou worden.

De start was echter niet zoals in eerste instantie bedacht; al gauw kwam Die Haghe op een 7-2 voorsprong. Er werd gemakkelijk van verre afstanden gescoord, maar ook de doorbraak werd goed benut door de Haagse ploeg. Nova maakte veel fouten rond de korf, waardoor meerdere vrije ballen werden gegeven door de scheidsrechter. In De Bilt behaalde de neemster van de vrije ballen van Die Haghe een hoog percentage. Hier anticipeerde de verdedigsters van Nova dit keer goed op door strategisch te verdedigen, met succes. Het was verder een matige eerste helft van de Bilthovense ploeg met duidelijk nog niet het gewenste resultaat. Nova ging de kleedkamer in met een 14-7 achterstand.

In de rust is er bewust voor gekozen om niet gezamenlijk de eerste helft te bespreken, maar om dit met de vakken apart van elkaar te doen. Zo konden de coaches gerichte aanwijzingen geven. Nova begon scherper aan de tweede helft, maar kwam wederom moeilijk tot goede aanvallen. Het spel van de Haagse spelers was vrij fysiek; er werd flink geduwd en getrokken waardoor meerdere spelers van beide ploegen op de grond belandden. Even leek het erop dat Nova zichzelf terugvocht in de wedstrijd met een tussenstand van 16-11. Het lukte Nova echter niet om mee te blijven scoren. Door het onscherpe spel van Nova is het niet gelukt de winst een keer mee naar Bilthoven te nemen. De wedstrijd is geëindigd in een 28-17. Achteraf concludeerde coach Frank dat de Nova-spelers zichzelf misschien te veel druk hadden opgelegd; ze wilden te graag en dat zat hen in de weg.

Volgende week neemt Nova het op tegen MIA. Ook zij staan niet hoog op de ranglijst. Deze wedstrijd is een belangrijke kans voor Nova om de eerste punten te pakken.          (Marloes van Ettikhoven)