SVM was in de tweede helft beter op dreef.

SVM wint uiteindelijk met ruime cijfers

Sport

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop ontving gastheer SVM het Utrechtse vv De Dreef. Op het zonnige maar winderige sportpark van Eck startte SVM veel te nonchalant. Er kwamen wel wat kansen, maar de SVM-spitsen schoten nog niet met scherp.

SVM gaf veel ruimte weg en was slordig in het rond spelen van de bal. Vv De Dreef kwam na ruim een kwartier spelen uit een corner door minder goed verdedigen met een kopbal op de 0-1 voorsprong. Het werd uiteindelijk een wedstrijd met twee SVM-gezichten.

Het lijkt wel of SVM pas wakker wordt na een onnodige achterstand. SVM probeerde het wel maar wist de doelman van de bezoekers niet te verschalken. Na een klein half uur spelen moest de Dreef met 10 man verder na een zware overtreding op Frank van Brenk; schoten misten net de scherpte en een kopbal van Chester Kemp kwam op de paal. SVM voetbalde meer tegen zichzelf dan dat het vv de Dreef haar voetbal wil oplegde.

De 2e helft viel de gelijkmaker al na 5 minuten spelen. De goed spelende Leroy Engel tekende voor de 1-1. Mike de Kok zorgde dat SVM op de 2-1 kwam. Met een prachtig afstandsschot tekende Leroy Engel voor de 3-1. Vv De Dreef geloofde het wel. SVM bouwde aan een grotere voorsprong; Jordi van der Lee (2), Mike de Kok( 3) en Perry van den Bunt (1) bepaalden de einduitslag op 9-1.

De concurrenten EDO en Elinkwijk wonnen ook. De strijd om de bovenste plaatsen blijft zo (buiten-)gewoon spannend. A.s. zaterdag gaat SVM op bezoek bij SV Vechtzoom dat met 2-1 won op bezoek bij Vianen.