Het magazijn van de Voedselbank zoekt een coördinator.
Het magazijn van de Voedselbank zoekt een coördinator.

Voedselbank zoekt coördinator magazijn

Algemeen

Na vijf jaar coördinator magazijn bij de Voedselbank in De Bilt te zijn geweest, vindt Alfred Schleiffert het welletjes en stapt hij eind deze maand op. Tijd dus voor een nieuwe frisse wind door de burelen van de Voedselbank. Wie graag met mensen werkt, verbindt en zo'n 12-16 uur per week over heeft, mag zich melden.

door Walter Eijndhoven

De vrijwilligers van Voedselbank De Bilt helpen iedere week 110 gezinnen tijdens de uitgifte van voedselpakketten. Velen van hen raakten in financiële problemen en hebben maandelijks te weinig geld over om voedsel en kleding te kopen. Het team van het magazijn, twaalf vrijwillige medewerkers, selecteren de levensmiddelen en delen deze uit aan de afnemers.

Spin
Alfred Schleiffert uit De Bilt heeft heel zijn werkzame leven diverse leidinggevende functies uitgeoefend, voornamelijk in de zorg. Het was dus niet zo gek dat hij, ook na zijn pensioen, in een soortgelijke functie zou terechtkomen. Coördinator magazijn was hem op het lijf geschreven. 'Een echte spin in het web', zoals hij dat noemt, maar na vijf jaar is hij toe aan iets nieuws. 'In mijn werkzame leven veranderde ik om de vijf jaar van baan, gewoon om er plezier in te houden en verveling tegen te gaan', legt Schleiffert uit. 'En nu, na vijf jaar, komt mijn functie dus beschikbaar'.

Supermarkt
Wat houdt deze functie precies in? 'Tijdens werkdagen worden levensmiddelen bij de supermarkten door ons team opgehaald en naar het magazijn van de Voedselbank gebracht', legt Schleiffert uit. De pakketten worden op dinsdagochtend en vrijdagochtend klaargemaakt en worden op dinsdag- en vrijdagmiddag opgehaald door de afnemers. Schleiffert: 'Vroeger kwam de groep alleen op vrijdagmiddag, maar dat was veel te druk. Mensen kwamen vaak samen een pakket ophalen, dan had je zomaar tweehonderd man hier in het magazijn. Dus die groep hebben wij in tweeën gesplitst. Eéntje op dinsdagmiddag, de andere op vrijdagmiddag. Voor ons werkt dit veel fijner, maar mijn functie houdt natuurlijk veel meer in'.

Afwisselend
De functie van coördinator is heel afwisselend. Maar wat wordt nu concreet gevraagd van een coördinator magazijn? Schleiffert: 'Mijn takenpakket is heel divers. Allereerst is verbinden een belangrijk onderdeel van de functie. Mijn team bestaat uit twaalf medewerkers, in de leeftijd van 65 tot 70 jaar, met één uitschieter van 80 jaar en zij werken allemaal voor een X-aantal uren bij de Voedselbank. Ieder kwartaal wordt een rooster vastgesteld in samenwerking met alle vrijwilligers. Als iemand een keer is verhinderd, vraagt deze in de groepsapp wie hem kan vervangen. Alles gebeurt onderling, dus dat is heel fijn'.

'Verder ben ik een verbindingsstuk tussen bestuur en de vrijwilligers van het magazijn. Daarnaast ben ik ook nog meewerkend voorman. Ik help mee met alle klussen in het magazijn. Lichamelijk is het werk redelijk zwaar. Verder hebben wij eenmaal per jaar overleg binnen het team. Wat gaat goed, wat niet? Overleg houden wij zo kort mogelijk, meestal rond twintig minuten, zodat wij ook tijd overhouden om gezamenlijk iets leuks te doen'.

Wie geïnteresseerd is in deze veelzijdige functie als coördinator magazijn, kan mailen naar: contact@voedselbankdebilt.nl