Rioolinspectie langs Provinciale wegen

Algemeen

Op maandag 27 januari is aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de provincie Utrecht gestart met het reinigen en inspecteren van de riolering langs een aantal provinciale wegen. De werkzaamheden duren tot en met 6 maart en kunnen buiten de spits enige verkeershinder geven vanwege een rijbaanversmalling.

De rioolinspectie vindt plaats langs de Koningin Wilhelminaweg/Tolakkerweg (N417) tussen de kruising met de Nieuwe Wetering (N234) in Maartensdijk en de provinciegrens met Noord-Holland. Op dit traject duurt de uitvoering t/m 6 maart. De werkzaamheden, die op de rijbaan plaatsvinden, worden uitgevoerd buiten de spits, dus tussen 09.00 en 15.30 uur. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt.

Toekomst
De riolering bestaat uit inspectieputten, kolken en afvoerleidingen. Deze worden gereinigd en geïnspecteerd. Doel van de inspectie is inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning gemaakt kan worden voor de toekomst. Tot mei 2020 vindt ook langs andere provinciale wegen rioolinspectie plaats.

Rijstrook
Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer ter plaatse de rijbaan tussen 09.00 en 15.30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen. Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Evenals het doorgaande verkeer, kan ook het openbaar vervoer gewoon doorgang vinden. Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad/de parallelweg gebruiken. Wie op de hoogte wil blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen kan op Twitter volgen @werkaandewegutr.[HvdB]