Afbeelding

Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen

Het is eigenlijk onvoorstelbaar, dat het gehele college lachend op de foto staat tijdens de laatste begrotingsbehandeling De zelfgenoegzaamheid en de incompetentie van de betreffende personen kent in mijn ogen geen grenzen.

Falen op elk gebied viert hoogtij bij de gemeente. Oeverloos de problemen vooruit schuiven en peperdure bureau's (zgn. experts) inschakelen (soms twee- of driemaal voor het zelfde onderwerp (Denk aan zwembad en Jan Steenlaan) vinden en vonden plaats, dat het een lieve lust is/was. Dit heeft als gevolg dat bijna alle projecten waaraan de gemeente verbonden is of was vele male duurder bleken te zijn als begroot. Dit is een structureel probleem bij de gemeente.

Aangezien de gemeente in tegenstelling tot een particulier of een bedrijf nooit failliet kan gaan wordt iedere burger als belastingbetaler de dupe van dit falen en van de vreselijke incompetentie van het College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Terecht gaat GS van de provincie Utrecht de gemeente De Bilt scherp controleren. Het liefst zou ik zien dat de gemeente een artikel 12- gemeente zou worden. Voor alle beslissingen moet dan eerst de goedkeuring van het Rijk verkregen worden.

Ik ben ervan overtuigd, dat vele mede inwoners van onze gemeente, die net zoals ik, onze prachtige gemeente op een bijna onnavolgbare verkwanseld zien worden ( krankzinnige voorstel bouwlocaties en koopovereenkomst met een bedrijf uit India waar vele woningen gebouwd had kunnen worden) mijn visie zullen delen.

J. Reuselaars, Maartensdijk