Logo vierklank.nl
Burgemeester Sjoerd Potters op de muzikale bok.
Burgemeester Sjoerd Potters op de muzikale bok.

Muziekmarathon van KBH

Vrijdag 24 januari bestond de KBH precies 120 jaar. Het jubileum werd gevierd met een Muziekmarathon in verenigingsgebouw De Harmonie; een marathon van non-stop 20 uur. Vanaf vrijdag 23.00 uur tot zaterdag 19.00 uur speelde het orkest onder leiding van meerdere dirigenten een omvangrijk repertoire.

Daarbij speelde er ook nog een maestro-dirigentenwedstrijd, waarbij de maestro's beoordeeld werden op hun kwaliteiten als dirigent. Maestro-burgermeester Sjoerd Potters opende de avond. Het was bijzonder om te zien dat hij, naast de voorzittershamer in de gemeenteraad, ook het dirigentenstokje vakkundig hanteerde. Hij bleek over een goed gevoel voor ritmiek en timing te beschikken en leidde het orkest soepel door de partituur. Daarna werd de bok beklommen door de vaste dirigent Vincent van den Bijlaard en later door oud-dirigent Hans Boom.

Solo
Ook was er nog een solo van voormalig KBH lid Wouter Iseger. Tegenwoordig speelt hij bij het Nederlands Filharmonisch Orkest. Deze avond speelde hij, op de contrabas, een tragisch/romantisch stuk uit een opera van Tsjaikovski, daarbij begeleid door het Groot Harmonieorkest. De tragiek van deze operascene werden door orkest en Wouter goed ten gehore gebracht.

Het was een feestelijke avond, waarbij weer bleek dat de jubilerende KBH, met zijn meerdere orkesten, de koninklijke toevoeging meer dan waard is.   (Frans Poot)

Meer berichten