Logo vierklank.nl

Nova moet meerdere erkennen

Achilles uit Den Haag stond afgelopen zaterdag op het programma. De selectie van Achilles staat met zowel het eerste als tweede hoog op de ranglijst; het eerste is zelfs de trotse koploper in de eerste klasse D.

Achilles dat met twee grote mannen in het veld voor het eerst de bal mocht gooien, begon met een hoog tempo; hier had Nova het lastig mee. Achilles was ook goed op schot en het werd een lastige avond.Nova kreeg in beginfase, door wat slim handelen van 'stipmeister' Coen, een aantal goals mee.

In de rust werd er benadrukt dat Nova slap speelde en de ploeg in de tweede helft voor de volle 100% duels aan moest gaan en uit een ander vaatje moest gaan tappen. De tweede helft moest met strijd en passie worden gespeeld, dan zou de ploeg wel zien hoe de wedstrijd zou eindigen.

Eigenlijk was de tweede helft een kopie van de eerste; Achilles speelde met een hoog tempo en Nova had moeite met de lange heren en de goed schietende ploeg. De Bilthovense ploeg probeerde nog het één en ander uit door middel van wissels. De twee gemiste strafworpen in de slotfase maakte uiteindelijk geen verschil, maar benadrukte wel de wedstrijd. Nova was niet bij machte om het Achilles echt moeilijk te maken en moest haar meerdere erkennen in de ploeg uit Den Haag. Uitslag 31-21. Volgende week zaterdag speelt Nova om 19.50 uur uit tegen Die Haghe.     (Mex de Vree)

Meer berichten