Salvodames blijven koploper

Ook het laag geklasseerde Lovoc kon in Loosdrecht de dames van Salvo geen set afhandig maken. De Maartensdijkse dames staan inmiddels zeer ruim aan kop in hun poule. Ondanks de 0-4 overwinning was op het spel van Salvo nog wel wat aan te merken.

De start van Salvo was zeer voortvarend. Het jonge team van de tegenstander kon zich deze set niet met Salvo meten. Vooral de middenaanval van Lisanne Dekker zorgde voor veel punten. De time outs van de tegenstander hadden niet het gewenste effect want Salvo won de set makkelijk met 18-25. De 2e set bracht Salvo een hele vlotte 1-8 voorsprong. Na een time out van Lovoc kwam de klad erin en was de aanval verdwenen. Ook het blok functioneerde slecht. Dat gaf de tegenstander de gelegenheid om in het spel te komen en zelfs op de stand 8-8 te komen. Na een rommelige fase waarin ook een scheidsrechterlijke dwaling in het nadeel van Salvo uitpakte en de teams tot 17-17 gelijk opgingen greep coach Maarten van Ginkel in en bracht Rianne Diepeveen aan de service. Dat pakte goed uit want zij serveerde 5 punten achter elkaar. Mede door deze serviceserie won Salvo de set met 20-25. Ook in het begin van de 3e set was de scherpte er niet bij Salvo. Daardoor kon Lovoc lang mee in de stand. Na een time out op 15-14 kreeg Salvo weer vat op de wedstrijd en maakte de set uit met 20-25. De 4e set begon Salvo ook weer slordig maar het kwaliteitsverschil op service en aanval gaf de doorslag. Een mooie serviceserie van Daisy van Ek was daar mede debet aan. De set werd met 18-25 gewonnen.

Op 31 januari om 19.30 uur spelen de dames tegen het 3e geklasseerde Keistad in sportcomplex Amerena in Amersfoort