Logo vierklank.nl
Biodiversiteit zorgt voor frisse lucht, schoon water en bestoven gewassen.
Biodiversiteit zorgt voor frisse lucht, schoon water en bestoven gewassen.

Meer aandacht groen in Westbroek

In het voorbije jaar zijn de werkzaamheden afgerond aan de straten en bestrating in de inmiddels 30 jaar bestaande 'nieuwbouw' in Westbroek. Het werk was nodig in het kader van betere waterafvoer van riolering en hemelwater. Laatste onderdeel betreft de her-plant van openbaar groen.

Eind 2019 is er een overleg geweest van de gemeente met leden van de werkgroep Biodiversiteit Westbroek. Recent heeft de gemeente een voorstel gepresenteerd, waarbij de nadruk ligt op herstel van bestaande groenstroken en aanplanten van nieuwe stukjes groen bij de entree van de wijk aan de Burgemeester Huydecoperweg. De lijst met nieuwe bomen, struiken en planten is samengesteld met extra aandacht voor bloeiende en bij-vriendelijke struiken en voor biodiversiteit. Ook zullen er 2 bomen worden teruggeplant in de plantvakken bij de vijver. De aanplant zal in de komende maanden worden uitgevoerd.

In vervolg hierop zijn er ook plannen voor de verdere aankleding bij het trapveldje aan de Holsblokkenweg. Dit vindt aansluitend plaats op de bouw van vijf starterswoningen naast het trapveldje. Dan wordt ook de loodrechte beschoeiing bij de sloot in dit gebied aangepakt. Een deel van de beschoeiing zal worden vervangen door een meer natuurlijke oever. Zo'n flauwe oever is niet alleen mooi, maar ook vriendelijker voor dieren en veiliger voor kinderen. Met meer bloeiende planten en struiken wordt Westbroek nog mooier dan het al is.

Werkgroep Biodiversiteit,

José Stortelder

Meer berichten