Salvodames stevig aan kop

De dames van Salvo lieten er geen enkel misverstand over bestaan wie de koploper is. Het bezoekende Allvo uit Almere had geen schijn van kans tegen de Maartensdijkse dames. Met een duidelijke 4-0 overwinning zet Salvo de zegentocht voort.

Coach Daan Duijvestijn had het niet moeilijk. De eerste drie sets ging het zo gemakkelijk bij Salvo dat de coach het op zijn gemakje kon aankijken. De op de vijfde plaats staande tegenstander had totaal geen verweer tegen het spel van Salvo waar alle aanvalsters sterk speelden en hun punten konden maken. Dit kwam mede door de gevarieerde set ups van spelverdeelster Iske van Ginkel die haar aanvalsters prima wist te vinden. De tegenstander kon zich hier niet goed op instellen en had geen enkel verweer. Ook de strakke service van Daisy van Ek leverde in alle sets vele punten op. De eerste drie sets werden met overmacht gewonnen met resp. de set-cijfers: 25-8, 25-13 en 25-13. De vierde en laatste set gooide Allvo de schroom van zich af. Dat leverde een ander wedstrijdbeeld op. Doordat Salvo wat makkelijker ging spelen kon Allvo zich wat meer manifesteren en lang gelijk opgaan met Salvo. In deze set moest de coach zijn team een aantal keren weer op scherp zetten. Op het juiste moment konden de dames weer druk zetten en het verschil maken met 25-21. Door dit resultaat blijft Salvo fier aan de leiding met drie punten voor en een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent.  Vrijdag 24 januari speelt Salvo om 19.30 uur tegen Lovoc in sportzaal Eikenrode in Loosdrecht.