Eerste lustrum Rabo ALS-Lenteloop
Eerste lustrum Rabo ALS-Lenteloop

Eerste lustrum Rabo ALS-Lenteloop

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Maandag 1 juni 2020 viert Bilthoven het leven. Dan staat het centrum weer in het teken van de vijfde Rabo ALS-Lenteloop. Behalve rennend of wandelend een parcours afleggen, kunnen deelnemers dit jaar ook meedoen met de FunRun en de FunWalk, twee nieuwe onderdelen. De organisatie garandeert één ding: deelnemers ondergaan een bijzondere hardloop- of wandelervaring.

In 2016 startte in Bilthoven de eerste ALS Lenteloop, met veel deelnemers, gezelligheid en muziek. Voortrekker en voorzitter van deze eerste Lenteloop was de in Bilthoven wonende Vincent Cornelissen. Bij hem is vijf jaar geleden ALS geconstateerd. Door het jaarlijks organiseren van dit evenement hoopt hij, met vele vrijwilligers en deelnemers, die vreselijke ziekte ALS eindelijk de wereld uit te krijgen. 'Ondanks mijn ziekte sta ik nog altijd positief in het leven', vertelt Cornelissen. 'Hardlopen zal mij niet meer lukken, maar natuurlijk ben ik wel de hele dag van de partij om de deelnemers aan te moedigen. Het is mooi om te zien hoe zo'n evenement de inwoners van een dorp met elkaar verbindt. Daar ben ik trots op'.

Lustrumeditie
'Naast de vaste onderdelen "vijf kilometer hardlopen" (met tijdregistratie) en "tien kilometer hardlopen" (ook met tijdregistratie), kunnen deelnemers meedoen met twee nieuwe onderdelen', vertelt Corine van der Sluijs, voorzitter van het bestuur. 'Speciaal voor onze lustrumeditie kunnen zij zich inschrijven voor de FunRun (drie of zes kilometer hardlopen, zonder tijdregistratie) of meedoen met de FunWalk ( drie of zes kilometer wandelen, ook zonder tijdregistratie). Al hardlopend of wandelend voert de route niet alleen langs en door bijzondere locaties, zoals gebouwen, maar kun je ook genieten van lokale lekkernijen en leuke muziek'.

Het leven vieren
De Rabo ALS- Lenteloop is een evenement waarbij deelnemers, hardlopend of wandelend, een zelf gekozen afstand afleggen onder het motto "samen leven, samen lopen". Doel is enerzijds geld te werven voor onderzoek naar en medicatie voor ALS en anderzijds om een evenement te organiseren, waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen het leven vieren voorop staat. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van de ziekte te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar methoden om hem te bestrijden.

Vrijwilligers
Van der Sluijs: 'Ook dit jaar hebben wij weer veel hulp van vrijwilligers nodig om er gezamenlijk een mooie dag van te kunnen maken'. Direct aanmelden? Dat kan. Stuur een e-mail naar vrijwilligerslenteloop@gmail.com met de volgende gegevens: naam, email-adres, telefoonnummer, beschikbaarheid op 1 juni (of de dagen en weken daarvoor) en ervaring (ben je eerder vrijwilliger geweest?). De organisatie neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven voor de loop kan via www.alslenteloop.nl.