Van straatjes leggen tot boomonderhoud
Van straatjes leggen tot boomonderhoud

Samen onder één dak: Van Vliet, tuin- en boomspecialisten

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Met ingang van 1 januari 2020 is Maartensdijk een nieuw bedrijf rijker. Cor van Vliet Hoveniersbedrijf fuseert met zijn broer, boomspecialist Arjan van Vliet. Samen vormen zij het bedrijf Gebr. Van Vliet, Tuin- en Boomspecialisten. Van straatjes leggen tot boomonderhoud, de klant vindt nu alles onder één dak.

Van jongs af aan zijn broers Arjan en Cor opgegroeid in het bedrijf van hun vader. Dertig jaar geleden richtte deze zijn hoveniersbedrijf op in Maartensdijk. Het was voor beide zoons dan ook niet zo vreemd dat zij uiteindelijk in hetzelfde vak terechtkwamen.

Bedrijf
Na het afronden van zijn opleiding 'Vakbekwaam Hovenier' startte Cor in 2005 zijn eigen bedrijf. 'Ik heb mijn bedrijf helemaal zelf opgebouwd', vertelt Cor. 'Begonnen als zzp'er, staat er nu een mooi bedrijf met tien man personeel'. Zijn broer Arjan interesseerde zich ook voor werk in het groen en bewandelde een iets ander pad. Hij legde zijn focus meer op boomverzorging. Arjan: 'Ik deed eerst veel boomonderzoek in Amsterdam. Alleen miste ik het sociale aspect binnen mijn vak. In 2017 kreeg ik de kans meer met mijn broer te gaan samenwerken, wat uiteindelijk resulteerde in een gezamenlijk bedrijf. Een paar weken geleden gingen wij samen naar de notaris en legden ons bedrijf vast'.

Boomverzorging
Volgens beide broers verandert er helemaal niets voor de klant. Behalve advies geven op tuingebied, adviseren zij nu ook op het gebied van boomverzorging. Cor: 'Naast tuinonderhoud en boomverzorging, houden wij ons ook bezig met het ontwerpen van tuinen, tuinaanleg en renovatie, snoeien en kappen van bomen, planten en verplanten van bomen en het versnipperen of afvoeren van takken'.

Gladheidsbestrijding
In de winter doen de Gebr. Van Vliet ook aan gladheidsbestrijding en sneeuwschuiven. Arjan: 'Ter bestrijding van gladheid hebben wij deze winter al veel zout gestrooid, voornamelijk bij hotels en restaurants. Maar wij doen in deze tijd niet alleen gladheidsbestrijding. Ook het aanleggen van sedum op de daken wordt in deze tijd veel gevraagd. Meerwaarde hiervan is dat je binnen stedelijk gebied meer groen kunt creëren'.

Per 1 januari 2020 startten Arjan en Cor hun gezamenlijke bedrijf, er komt een vestiging aan de Industrieweg 38 in Maartensdijk en starten zij een vestiging in Doorwerth, vlakbij Arnhem. Arjan: 'Waarom helemaal in Doorwerth, vraag je je misschien af? Ik woon in Doorwerth en in dit mooie gebied rond Arnhem kunnen wij een extra klantenkring opbouwen'.

Bij Van Vliet gaan ze tot grote hoogte.