Gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht brengt met wethouder Madeleine Bakker (Economie) een werkbezoek aan bedrijven op de Life Science-as in Bilthoven.
Gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht brengt met wethouder Madeleine Bakker (Economie) een werkbezoek aan bedrijven op de Life Science-as in Bilthoven.

Werkbezoek aan Life Science-as Bilthoven

Algemeen

Gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht bracht op vrijdag 10 januari samen met wethouder Madeleine Bakker (Economie) van de gemeente De Bilt een werkbezoek aan bedrijven op de Life Science-as in Bilthoven.

De gemeente De Bilt is van oudsher aantrekkelijk voor hoogwaardige, kennisintensieve bedrijven en instellingen. Bedrijven als Sweco, Intravacc, Bilthoven Biologicals, RIVM en het KNMI zijn blikvangers in de gemeente en maken onderdeel uit van de Life Science-as, die loopt vanaf het terrein Berg en Bosch tot aan het Utrecht Science Park (USP). Deze reeks van (inter-) nationaal opererende instellingen maakt de gemeente De Bilt een toonaangevende vestigingsplaats op het gebied van life sciences en health.

USP Bilthoven
Gedeputeerde Strijk en het gezelschap kreeg een rondleiding bij het bedrijf Bilthoven Biologicals op het USP Bilthoven. Bilthoven Biologicals ontwikkelt en produceert vaccins. Naar schatting wordt wereldwijd meer dan 30% van de huidige vaccins op basis van technologie uit Bilthoven geproduceerd. Gedeputeerde Robert Strijk: "Ik ben onder de indruk van de wereldwijde betekenis die bedrijven en activiteiten op het Utrecht Science Park Bilthoven spelen op het gebied van virusbestrijding. Zo zou de globale uitroeiing van polio niet zo ver zijn geweest zonder Bilthoven. Het onderstreept nog maar weer eens het belang van samenwerking tussen bedrijfsleven, provincie, gemeente en onderwijs."

Berg en Bosch
Vervolgens bezocht het gezelschap het bedrijvenpark Berg en Bosch. Dit is een bedrijvenpark met een unieke thematische opzet: op één en hetzelfde terrein zijn organisaties gevestigd die actief zijn in de sectoren zorg, gezondheid en sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Die bundeling van gelijksoortige organisaties stimuleert en verbindt. Gedeputeerde Robert Strijk bezocht onder andere het Alexander Monro Ziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis voor borstkanker.

Versterken kenniseconomie
De provincie Utrecht heeft dankzij haar centrale ligging in het land en het hoge opleidingsniveau van de inwoners een sterke positie als topregio voor het (internationale) bedrijfsleven. Veel vooraanstaande bedrijven, kennisinstellingen en onderzoekscentra op het gebied van Life Sciences, ICT en Gaming zijn te vinden in Utrecht. De provincie investeert in een innovatieve kennisregio.