Het schot van Coen van Eck resulteerde in een doelpunt.

De selectie van NOVA ging afgelopen zaterdag weer met frisse moed de wedstrijden in tegen de selectie van Antilopen.

Het tweede mocht als eerste beginnen in dit nieuwe jaar. Zij begonnen erg sterk en kwamen tot een stand van 8-4. Vlak voor rust scoorde Antilopen nog een aantal keer waardoor beide ploegen de rust ingingen met een stand van 9-7 in het voordeel van Nova. In de tweede helft was het Antilopen, dat extra gas gaf en een hoger scoringspercentage haalde. Dit resulteerde uiteindelijk in een uitslag van 14-23 in het voordeel van Antilopen.

Eerste
Daarna mocht het eerste van Nova beginnen tegen het eerste van Antilopen. De ploeg van coach Frank ging met vertrouwen de wedstrijd in en had het idee dat de punten deze keer in De Bilt zouden blijven. Nova begon dan ook goed aan de wedstrijd en pakte een voorsprong van 3-1. Daarna kwam Antilopen beter in de wedstrijd en wist de ploeg uit Leusden terug te komen tot 3-6. Antilopen was de ploeg die het voortouw nam in het scoreverloop. Bij rust was de stand 10-15.

Afwisseling
Na rust had coach Frank Coen van Eck en Marciano de Vree van vak gewisseld om wat meer afwisseling te creëren in beide vakken. Nova en Antilopen bleven om de beurt scoren, waardoor het gat bleef schommelen tussen de 4 en 6 punten in het voordeel van Antilopen. Nova was hier en daar wat slordig, waardoor Antilopen tot 15-22 kon uitlopen. Nova probeerde het gat nog te dichten, maar kwam niet dichterbij dan 6 punten verschil. Antilopen sloot de wedstrijd af met nog één goal, waardoor de eindstand resulteerde in 21-28 voor de ploeg uit Leusden.

Ondanks het vertrouwen dat de ploeg vooraf had, was de focus er helaas niet gedurende de hele wedstrijd. Volgende week zaterdag 18 januari staat de selectie van Nova tegenover de selectie van KVA. Wederom een thuiswedstrijd voor de ploeg uit De Bilt. (Sam Groenewold)