Logo vierklank.nl
Tess van der Werve (in het geel) geeft Joran Frank een doorloopbal aan. (foto Wim de Bruijne / Korfbalfoto.nl)
Tess van der Werve (in het geel) geeft Joran Frank een doorloopbal aan. (foto Wim de Bruijne / Korfbalfoto.nl) (Foto: Wim de Bruijne)

Nova-talenten

Vanuit NOVA maken Joran Frank en Tess van der Werve deel uit van het Regionaal Talenten Centrum onder de 13 (RTC U13). Het afgelopen jaar hebben zij met de talenten onder leiding van Barbara Brouwer en Jasper van Rooijen getraind om een grote eindtoernooi in Rotterdam te kunnen spelen op de dag van de Korfbal Challenge in topsportcentrum Rotterdam.

In de pre-Challenge in oktober had het team zich knap geplaatst voor poule A waar de beste zes ploegen zitten ingedeeld. De doelstelling was om bij de Challenge vijfde te worden van de twaalf teams. Het zou een pittig toernooi worden met een vijftal ploegen die op papier een sterker team hebben.

Al om 8.15 uur moesten de talenten zich melden in Rotterdam. Toch lieten Joran en Tess zich hierdoor niet uit het lood slaan. Zij hebben allebei veel speelminuten en goals gemaakt en kunnen terugkijken op een goed toernooi.

Op de Challenge hebben ze tegen de selectieteams van Friesland en De Vallei gespeeld; teams  waar ze eerder dit jaar nog dik van verloren hadden. Ze wisten één wedstrijd te winnen en één gelijk weten te spelen. Hierdoor leek de doelstelling behaald. Door een verrassende winst van het onderste team tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi, heeft RTC U13 Midden Nederland uiteindelijk toch de zesde plaats bereikt op basis van doelsaldo. Een knappe prestatie!        (Nynke van der Werve)

Meer berichten