Logo vierklank.nl
Aanval van de Stichtsche Wolven tegen Hilversum.
Aanval van de Stichtsche Wolven tegen Hilversum.

Rugby jeugd sterk van start

Een rugbyseizoen kent enkel een lange zomerstop en de schoolvakanties gedurende het jaar. De jeugd van de Stichtsche Rugby Football Club verheugde zich de afgelopen weken op de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar.

De jeugdspelers onder de 12 jaar, U12, waren naar Almere gereden voor vier wedstrijden van 15 minuten. De eerste partij tegen Utrecht mocht Stichtsche weer even wennen aan de kracht van de tegenstander. Utrecht was een maatje te groot met hun eerste team wat inmiddels al 5 jaar samen speelt en door die ervaring vaak de meerdere is. West Friesland stond direct daarna als concurrent op het veld en hier lieten de Wolven zien hoe rugby gespeeld wordt. Tackelen van de tegenstander, bal veroveren en vervolgens met snelle aanvallen en goede passes naar medespelers de bal naar de Try zone brengen om de bal op de grond te drukken. De partij was uitermate spannend maar door een afgekeurde Try van Stichtsche werd het gelijkspel. Tegen Hilversum lieten de Wolven zien dat er wel degelijk gewonnen kan worden. Door goede tackels en snelle loopacties werd deze partij met 3-2 afgesloten.

Last but not least stond het thuisteam van de Bulldogs als laatste partij ingedeeld tegen SRFC. In deze wedstrijd ging het hard tegen hard tussen de Wolven en de Bulldogs. Stichtsche moest het hebben van snelheid, de Bulldogs van verdediging. Stichtsche kwam niet vaak door de sterke verdediging heen, de winst was voor het thuisteam maar de dag was meer dan geslaagd voor het team uit Bilthoven.         (Toine van der Poel)

Meer berichten