Zijn er meer palen in Maartensdijk, die op ‘scherp staan’?
Zijn er meer palen in Maartensdijk, die op ‘scherp staan’?

De omgevallen lantaarnpaal

Algemeen

Aan de Maartensdijkse Merellaan stortte vorige week plots een lantaarnpaal ter aarde. Wellicht handig om eens bij depaal voor uw deur te kijken hoe de staat van onderhoud is.

Marten de la Vieter : 'Afgelopen maandagochtend 30 december viel geheel onverwacht de lantaarnpaal voor ons huis om. Deze paal was van onder geheel doorgeroest. Er was geen wind of een andere aanleiding. Mijn vrouw hoorde iets en zag hem vallen, net tussen de auto's in. Gelukkig waren er geen fietsers, kinderen of passerende auto's. Het had allemaal slechter kunnen aflopen'.

Ziut
De gemeente De Bilt (daar was e.e.a. nog niet bekend) reageerde vrijdag 3 januari: 'Dat is schrikken! Gelukkig geen persoonlijke schade. Storing en schade aan openbare verlichting – en daar hoort deze helaas ook bij – dient men te melden met een formulier via de website van de netwerkbeheerder ZIUT (Regio Noord West, tel. 088 9450650). Diezelfde dag meldde de la Vieter: 'De lantaarnpaal is rond 13.00 uur opgehaald en het gat is dicht gemaakt' [HvdB]

Tot en met 31 december (dinsdag) was de lantaarnpaal op het trottoir gedrapeerd. Op deze foto is de breukrand goede te zien.