Logo vierklank.nl
1e generatie Ploeger voor de winkel aan de Blauwkapelseweg.
1e generatie Ploeger voor de winkel aan de Blauwkapelseweg.
Historie

Ploeger viert 90-jarig bestaan

Op 10 januari 1930 opende de familie Ploeger de deuren van hun levensmiddelenzaak aan de Blauwkapelseweg. Aanstaande vrijdag 10 januari viert de 3e generatie het 90-jarig bestaan van de zaak aan de Hessenweg 182 in De Bilt.

Het laat zich raden dat het jubileum gevierd wordt met wat lekkers. Voor de klanten is er die dag een gebakje en een attentie en in de winkel zijn er spectaculaire aanbiedingen waarin '90' onderdeel van de prijs uitmaakt. Naast Anita versterken die dag ook Cees en Renate Ploeger het team zodat het ongetwijfeld voor veel klanten een gezellig weerzien wordt.

Delicatessen
Cees Ploeger nam in 1960 het stokje van zijn ouders over en stapte al snel over van levensmiddelen naar delicatessen. In 1973 opende hij een tweede zaak op de Hessenweg en de geur van vers gebrande noten trok al snel nieuwe klanten aan. Zes jaar later werd de vestiging aan de Blauwkapelseweg definitief gesloten, de Hessenweg verbouwd en kwam Anita full-time in de zaak. Sinds 2005 staat Anita aan het roer, maar Cees en Renate zijn nog regelmatig in de zaak te vinden en springen gedurende drukke periodes graag bij.

Huiskamer
Anita kijkt, net als sommige klanten, uit naar de viering van het jubileum. 'We hebben zoveel klanten die hier werkelijk al járen komen. Onze oudste klant is 96 jaar en die verheugt zich er nu al op om een gebakje te komen eten. We maken er de hele dag doorlopend een feestje van. Ik breng met heel veel plezier zo veel tijd door in de winkel dat het voor mij voelt als een soort huiskamer waarin ik alle lekkernijen uit mag stallen. Ik probeer altijd goed te luisteren naar de klanten en pas het assortiment dan ook regelmatig aan. Dat tegenwoordig ook de jongere generatie ons weet te vinden, is voor mij een bevestiging dat we het goed doen. Reken er maar op dat we het 100-jarig bestaan over 10 jaar ook uitgebreid gaan vieren. Ik ben hier nog niet klaar.'

Meer berichten