Logo vierklank.nl
Het hemelwater stroomt via het maaiveld van het openbaar gebied naar een 'wadi' in het midden van het gebied zodat het op een natuurlijke wijze infiltreert in de bodem.
Het hemelwater stroomt via het maaiveld van het openbaar gebied naar een 'wadi' in het midden van het gebied zodat het op een natuurlijke wijze infiltreert in de bodem.

Einde wateroverlast Versteeglaan in zicht

Het College van Burgemeester en Wethouders van De Bilt heeft voor de openbare ruimte van de Versteeglaan in Groenekan een herinrichtingsplan vastgesteld. De directe aanleiding voor het plan is de tekortschietende capaciteit van het rioolstelsel.

Om in de toekomst wateroverlast te voorkomen wordt het hemelwater van de openbare ruimte afgekoppeld. Dit houdt in dat het hemelwater via het maaiveld van het openbaar gebied afstroomt naar een 'wadi' in het midden van het gebied zodat het op een natuurlijke wijze infiltreert in de bodem. Naast de duurzame afvoer van het hemelwater biedt de herinrichting de mogelijkheid om de openbare ruimte op een efficiënte wijze opnieuw in te richten. Het herinrichtingsplan voorziet meer openbare verlichting en een verbeterde verkeersveiligheid.

Het College heeft het plan met een integrale gebiedsgerichte aanpak tot stand gebracht. Via informatieavonden en werkgroep-overleg konden bewoners en belanghebbenden, waar onder de Nijepoort-basisschool, meedenken en meebeslissen over de inrichting van de laan. Volgens planning starten de herinrichtingswerkzaamheden in het voorjaar 2020. Alle bewoners en belanghebbenden worden tijdig over de werkzaamheden geïnformeerd. Het College voorziet de oplevering van het herinrichtingswerk voor het eind 2020.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>