Logo vierklank.nl
Bij de Korssesteeg in Westbroek moet camerahandhaving het sluipverkeer tegen gaan.
Bij de Korssesteeg in Westbroek moet camerahandhaving het sluipverkeer tegen gaan.

Maatregelen om sluipverkeer te beperken

Om het sluipverkeer in de buitengebieden van de gemeente De Bilt te beperken heeft het College van Burgemeester en Wethouders meerdere maatregelen in voorbereiding. Deze maatregelen zijn nodig met het oog op de geplande werkzaamheden aan de Noordelijke Randweg Utrecht.

Bij de Korssesteeg in Westbroek wordt gewerkt aan camerahandhaving om het sluipverkeer tegen te gaan. Om tot camerahandhaving op de Korssesteeg te kunnen overgaan is toestemming nodig van het Openbaar Ministerie (hierna: OM) én behoeft het ontheffingenbeleid aanpassing. Het huidige beleid heeft geresulteerd in een groot aantal uitgegeven langdurige ontheffingen en is als gevolg daarvan lastig te toetsen. Daarnaast bestaat de wens om dag-ontheffingen te gaan verlenen voor de bezoekers van detailhandel en ondernemers van Westbroek.

Toestemming
Om die reden heeft het College een nieuw ontheffingenbeleid vastgesteld voor de Korssesteeg. Het is de bedoeling dat het nieuwe beleid ingaat zodra het OM toestemming heeft gegeven voor de digitale handhaving. In het nieuwe ontheffingenbeleid kunnen bepaalde doelgroepen een vijfjarige ontheffing aanvragen: personen die wonen, werken of een bedrijf hebben in het betreffende gebied, inwoners van de gemeente die zorg verlenen aan inwoners in het betreffende gebied, personen waarvan een of meer kinderen zijn ingeschreven bij een kinderdagverblijf of school in Westbroek. Klanten van bezoek-intensieve bedrijven kunnen een dag-ontheffing aanvragen bij de kassa of balie van het betreffende bedrijf.

Ruigenhoeksedijk
Het nieuwe beleid gaat gelden voor de nieuwe aanvragen. De bestaande, op kenteken uitgegeven ontheffingen, blijven geldig totdat ze zijn verlopen. Overigens blijft Westbroek ook voor niet-ontheffing-houders steeds bereikbaar via de Burg. Huydecoperweg en Kerkdijk. Zodra het College voor de camerahandhaving toestemming heeft wordt het nieuwe beleid ingevoerd.

HvdB

Meer berichten