Logo vierklank.nl
Steef de Bruijn geeft het stokje over aan Kees van Asselt (l)..
Steef de Bruijn geeft het stokje over aan Kees van Asselt (l)..

Christelijke Begrafenisverzorging De Bruijn over in andere handen

Iedereen in Westbroek en omstreken kent hem, begrafenisondernemer Steven de Bruijn. Hij is een begrip, maar na veertig jaar werkzaam te zijn geweest, vindt hij het genoeg. Er is nog een leven nà al die vele begrafenissen, die hij heeft geleid. Gelukkig vond De Bruijn tijdig een opvolger; Kees van Asselt neemt de zaak over.

door Walter Eijndhoven

Veertig jaar geleden begon De Bruijn zijn carrière in het mortuarium in het ziekenhuis, onder de bezielende leiding van de bekende patholoog-anatoom Jan Seldenrust. 'In die beginjaren heb ik heel veel geleerd', begint De Bruijn zijn verhaal. Die man had een enorme kennis. Gedurende die tijd leerde je ook omgaan met overledenen, families van overledenen en alle andere werkzaamheden in het vak'.

Opdracht
Tijdens zijn werk in het ziekenhuis kreeg De Bruijn de vraag of begrafenisondernemer niet iets was voor hem. Nou, dat leek hem wel iets. In die tijd was het heel bijzonder als een 25-jarige begrafenisondernemer werd. Ondertussen kreeg De Bruijn ook een baan bij Van Winssen, de smid in Westbroek. Hier maakte hij onder andere kachels schoon. De Bruijn was maar net officieel begrafenisondernemer, toen hij zijn eerste opdracht kreeg. 'De eerste opdracht voor een begrafenis kreeg ik al na 3 weken. Ik weet het nog goed, de begrafenis was op 30 januari 1980'.

Afscheid
Inmiddels, na vele begrafenissen, met hoogtepunten en dieptepunten, komt een einde aan zijn werk als begrafenisondernemer. De Bruijn: 'Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan, maar formeel stop ik op 1 januari 2020. Ik ben niet moe van het vak, maar het altijd bereikbaar zijn kost mij steeds meer moeite. Gelukkig heb ik een goede opvolger kunnen vinden, namelijk Kees van Asselt. Wel blijf ik Kees voorlopig ondersteunen tijdens de begrafenissen. De mensen zijn nog niet helemaal van mij af. Eind januari hebben we nog een gezellige avond met onze medewerkers, oud-medewerkers en mensen die iets voor ons bedrijf betekend hebben.

Kans
Opvolger Kees van Asselt (te bereiken onder nummer 0346-281711) is blij met alle hulp die hij nog krijgt van De Bruijn. En natuurlijk zijn enorme ervaring van veertig jaar. Op 18-jarige leeftijd begonnen als drager, rolde hij zo het vak in. 'Twintig jaar geleden begon ik als drager, maar al snel raakte ik ook geïnteresseerd in de verzorging van overledenen. Sinds zes jaar werk ik nu voor mijzelf. Dat ik nu het bedrijf van De Bruijn kan overnemen, is voor mij een geweldige kans'. Vorig jaar kwam al ter sprake of Van Asselt het bedrijf van De Bruijn niet wilde overnemen. Gedurende de vele gesprekken kwam steeds dezelfde filosofie naar voren: er altijd zijn voor de mensen. Altijd!

Meer berichten